Managed hosting door True

Sluiting servicecenter Ericsson kost 100 banen

 

Bij de Nederlandse vestiging van telecomnetwerkleverancier Ericsson in het West-Brabantse Rijen verdwijnen honderd banen. Uit kostenbesparing verplaatst het bedrijf de activiteiten van het shared service center van Rijen naar locaties in Madrid, Stockholm en Manila. De afdeling is intern verantwoordelijk voor personeelszaken, financiën en de administratie van enkele vestigingen in West- en Midden-Europa.

De maatregel is onderdeel van een wereldwijd bedrijfsplan, vertelt woordvoerster Sylvia van Haren van Ericsson Nederland. 'Die werd een jaar geleden aangekondigd. Heel het bedrijf is voor dit plan onder de loep genomen om te bekijken welke afdelingen kunnen worden samengevoegd en hoe daarmee de synergie en efficiëntie kan toenemen.' Ze bestrijdt dat de nieuwe ontslagronde het gevolg is van tegenvallende omzetcijfers.

Eerdere ontslagen

Eerder verhuisde Ericsson al zijn network operations center van Rijen naar Roemenië. Daarbij gingen ook al 360 arbeidsplaatsen verloren, aldus Van Haren. Deze afdeling was, samen met zijn twee evenknieën in Dallas en Kuala Lumpur, verantwoordelijk voor het technische beheer van de netwerken die Ericsson voor telecomaanbieders onder zijn hoede heeft.

De getroffen medewerkers zijn inmiddels ingelicht over de maatregel. Het bedrijf heeft het ontslagvoorstel inmiddels neergelegd bij de ondernemingsraad en komt daarna met gedetailleerdere plannen voor de ontslagen mensen. 'Het shared service center is een hele internationale afdeling, dus wellicht dat sommige medewerkers willen meeverhuizen naar Madrid of Stockholm', zegt de woordvoerster.

1200

In Rijen staat de grootste vestiging van Ericsson Nederland. Na de beoogde ontslagronde werken er nog ruim 1200 mensen. In het Limburgse Stein en in Sliedrecht heeft het bedrijf nog twee vestigingen. Op elk daarvan werken ongeveer tweehonderd man.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3149431). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.