Managed hosting door True

'Mobiele heterogeniteit brengt SAP bij Sybase'

 

Vooral door de toenemende diversiteit van zakelijke toestellen kiest softwaregigant SAP voor een samenwerking met middlewareleverancier Sybase. Dat vertelt Sybase-directeur Schnittker aan Computable. SAP wil met de samenwerking zijn bedrijfssoftwarepakketten toegankelijk maken vanaf elke smartphone.

Voornamelijk de toenemende verscheidenheid aan smartphones en mobiele besturingssystemen op de werkplek brengt SAP ertoe om nauw samen te werken met middlewareleverancier Sybase. Dat zegt directeur Friedhelm Schnittker van Sybase in een gesprek met Computable. Zijn bedrijf zorgt voor de correcte koppeling tussen de bedrijfsprogramma's die op het mobiele apparaat van de eindgebruiker staan, en de software waarop de databases van het bedrijf draaien.

Heterogener

"SAP wil dat zijn bedrijfssoftware voor zoveel mogelijk gebruikers mobiel toegankelijk wordt", vertelt Schnittker. "Ze hebben ingezien dat het niet meer werkbaar is om daarover steeds per mobieltjesfabrikant of per besturingssysteem afspraken te maken. In het verleden werden de applicaties voornamelijk beschikbaar gemaakt voor toestellen die draaien op besturingssysteem Windows Mobile en later ook op de Blackberry."

"Tegenwoordig is de zakelijke mobiele markt steeds heterogener", vervolgt de Duitser. Hij wijst op de snelle opkomst van de iPhone in de zakelijke markt en de potentie die toestellen met het nieuwe besturingssysteem Android hebben. "Niet lang geleden legden zakenlui hun iPhone stoer op tafel bij vergaderingen, maar pakten ze stiekem hun Blackberry om hun agenda of e-mail te raadplegen. Dat hoeft nu niet meer en dus horen bedrijven steeds vaker van hun medewerkers dat ze iPhones moeten ondersteunen."

Integratie

Door met Sybase samen te werken, kan SAP zich op zijn kernactiviteit richten en er tegelijkertijd toch voor zorgen dat zijn producten kunnen worden gebruikt op mobiele telefoons en minibooks. Schnittker: "De middleware die wij leveren, is zowel aan de voorkant als aan de achterkant ‘open' en kan dus gemakkelijk worden gekoppeld aan andere toepassingen en databases. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over de technische integratie, maar alleen om hun eigen applicaties en databases."

SAP maakte half maart de partnerschap met Sybase bekend. In eerste instantie gaat het daarbij om het mobiel toegankelijk maken van toepassingen voor enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm). "Daarna bekijken we wat voor applicaties we verder mobiel gaan ontsluiten voor SAP." De samenwerking is weliswaar niet exclusief, maar de bedrijven hebben wel een gezamenlijke strategie voor de verkoop, marketing, productondersteuning en verdere ontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2903383). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×