Managed hosting door True

Sybase laat SAP draaien op veel smartphones

 

Door samen te werken met middlewareleverancier Sybase, zorgt softwaregigant SAP dat zijn zakelijke programma's binnenkort toegankelijk zijn op vrijwel alle smartphones. Dat gebeurt vanaf het najaar van 2009.

Om zijn toepassingen voor enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm) mobiel beschikbaar te maken, werkt de Duitse softwaregigant SAP samen met middlewareleverancier Sybase. Die zorgt voor de correcte koppeling tussen de bedrijfsprogramma's die op het mobiele apparaat van de eindgebruiker staan, en de software waarop de databases van het bedrijf draaien.

Op alle toestellen

Als onderdeel van de samenwerking wordt de nieuwe SAP Business Suite geïntegreerd met het bestaande mobiele platform voor zakelijke toepassingen van Sybase. Daardoor wordt het volgens de twee partners mogelijk om SAP-bedrijfssoftware te gebruiken op alle toestellen die draaien op een van de besturingssystemen Windows Mobile, Symbian, Palm, Blackberry en op de iPhone. Organisaties moeten via mobiele applicaties gemakkelijk bij al hun bedrijfsgegevens kunnen, is het motto van de twee.

Het is de bedoeling dat de eerste SAP-toepassingen na de zomer van 2009 beschikbaar zijn via de smartphone. Het gaat dan om klantenbeheersystemen en programma's voor het beheren van personeel, bedrijfsvoorraden en de financiën.

Blackberry en iPhone

SAP werkt overigens al langere tijd samen met fabrikant Research in Motion voor het aanbieden van de bedrijfssoftware op de zakelijke smartphone Blackberry. Sommige SAP-toepassingen zijn ook al enige tijd toegankelijk op de iPhone.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2897287). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

SAP is door middel van Netweaver al ontsloten voor de browser. Je kunt dus nu in feite al met je mobiel SAP transacties afspelen. Je zult alleen wel veel moeten scrollen om de hele schermen te kunnen zien. Maar misschien dat SAP de schermen aanpast?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×