Managed hosting door True

Nederland wil toppositie breedband in 2010

 

Nederland moet in 2010 koploper op het gebied van breedband in Europa en wereldwijd worden. Dat schrijft minister Brinkhorst van Economische Zaken in de conceptnota Breedband.

"Breedband is belangrijk voor de groei van de economie en kan substantieel bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen," zo stelt de minister. De overheid is niet van plan om te gaan investeren in de benodigde infrastructuur.
 
De conceptnota is de Nederlandse invulling van het Europese breedbandbeleid. Naast de beschikbaarheid van hoogwaardige netwerken is daarbij vooral een optimale benutting en gebruik van diensten cruciaal, meent Econimische Zaken. Daarom richt het beleid zich op het stimuleren van de ontwikkeling van breedbanddiensten en de aanpak van knelpunten op het terrein van marktordening.
 
De nota bevat een tiental uitgangspunten die bepalend zijn voor de verdere ontwikkeling van breedbandige netwerken en diensten. Het primaat voor de ontwikkeling van breedband ligt bij de markt. De rijksoverheid zal niet investeren in infrastructuur, zo staat in de nota.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/277748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×