Managed hosting door True

Intel en Alcatel gaan samen in wimax

 

Alcatel en Intel hebben vandaag een strategische alliantie aangekondigd voor de definitie, standaardisatie, ontwikkeling,integratie en marketing van complete wimax-oplossingen.

Wimax (Worldwide interoperability for microwave access) is een standaard voor draadlozebreedbandtoegang die multimediatoepassingen mogelijk maakt. Alcatel en Intel zullen in de tweede helft van 2005 op de markt komen met procucten voor deze standaard.

Wimax kan uitstekend worden toegepast in ontwikkelingslanden en nieuwe markten, zowel in stedelijke als in afgelegen gebieden. Het biedt breedbandtoegang waar om technische of commerciële redenen geen dsl beschikbaar is, een alternatief access-netwerk voor concurrerende partijen met een gecombineerd aanbod van spraak en breedbandtoegang, of een nomadisch access-netwerk dat complementair is aan gsm/edge, wifi en 3g.

"Alcatel plaatst gebruikers in het centrum van zijn breedbandvisie," verklaarde Marc Rouanne, als chief operating officer verantwoordelijk voor de mobiele activiteiten. "De samenwerking met Intel helpt ons om die gebruikers te voorzien van een continue breedbandtoegang, of ze nu op kantoor zijn, zich thuis bevinden, onderweg zijn of even ergens pauzeren."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/262481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×