Managed hosting door True

Opmars Linux op smartphone in 2008

 

2008 wordt het jaar van Linux op de smartphone. Dat voorspelt Linus Torvalds, de bedenker van het open source besturingssysteem. Google moet het besturingsprogramma op de mobiele telefoon groot gaan maken.

Komend jaar zullen smartphones op grote schaal met Linux als besturingssysteem worden uitgerust. Dat vertrouwt Linus Torvalds toe aan persbureau Reuters in vooruitblik op het komende jaar. De grondlegger van het open source besturingssysteem verwacht veel van ‘Android' een open source platform voor mobiele telefoons gebaseerd op Linux. Samenwerking tussen Google, Motorola, T-mobile en chipontwikkelaar Qualcomm moeten zorgen voor een brede verspreiding van Linux op de smartphone. Nu maken het Britse Symbian - voor de helft eigendom van Nokia- en Microsoft's Windows Mobile de dienst uit op de markt voor besturingssystemen op mobiele telefoons.

"Dankzij de Google-alliantie ziet het ernaar uit dat 2008 het jaar wordt waarin telefoons met Linux op grote schaal beschikbaar komen", aldus Torvalds tegen persbureau Reuters.

Volgens Torvalds werd de adoptie van Linux voor mobieltjes gehinderd doordat low-endtelefoons de massamarkt uitmaakten en niet smartphones. Nu smartphones steeds meer toegankelijk (betaalbaar) zijn voor een groot publiek, en er meer vraag is naar besturingssystemen voor die toestellen verwacht hij dat de consument vaker zal kiezen voor een smartphone met Linux.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2261082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×