Managed hosting door True

ESA: Galileo in 2013 in de lucht

 

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA verwacht dat over een jaar of vijf voldoende satellieten rond de aarde cirkelen voor het navigatiesysteem Galileo. Russische en Europese raketten brengen ze in een baan om de aarde.

Volgens de Europese ruimtevaartorganisatie ESA hangen de satellieten van het Galileo-systeem op zijn vroegst in 2013 in een baan om de aarde. Zowel Europese Ariane- als Russische Sojoez-raketten gaan de vracht naar boven brengen.

Dat blijkt uit ramingen die de ruimtevaartorganisatie aan het tijdschrift Flight Galileo navigation satellite system">bekendmaakte. Een formele overeenkomst over de lanceringen met de Europese Commissie, die op zijn site nog steeds meldt dat het systeem volgend jaar online gaat, is er evenwel nog niet. Volgens de ESA is die ondertussen hard nodig. Eigenlijk wilde de ruimtevaartorganisatie pas met ramingen naar buiten komen als de overeenkomst met Brussel getekend was, maar de organisatie heeft besloten dit vervroegd te doen om druk op de ketel te zetten.

De ESA verwacht dat er in 2010 twee Sojoez-raketten omhooggeschoten worden met de vier basissatellieten aan boord. Daarna volgen er twee grote Ariane-lanceringen met elk zes satellieten aan boord, en gaan er vervolgens nog eens vier Sojoez-raketten met elk twee kunstmanen omhoog. Dat levert in 2013 24 satellieten op, waarmee Galileo globaal kan opereren, aldus de ruimtevaartorganisatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2252134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×