Managed hosting door True

E-werk: thuiswerk is standaard bij Heling & Partners

Dit artikel delen:

Het re-integratiebureau Heling & Partners in Assen is voorgedragen voor de E-werkprijs 2007. Om autokilometers én kosten te besparen, werken veel medewerkers vanuit huis. Eens in de maand komt iedereen samen op het hoofdkantoor in Assen, om bij te praten.

Het re-integratiebureau Heling & Partners in Assen heeft klanten door het hele land. Adviseurs, die bedrijven helpen bij de re-integratie van personeel na langdurige ziekte, hebben thuis precies dezelfde informatie tot hun beschikking als medewerkers op het hoofdkantoor in Assen. Daarvoor liet Heling & Partners een zogeheten dossier-volg-systeem bouwen door softwareleverancier Sense IT. De basis was een ouder klantvolgsysteem, dat op basis van ervaring in het gebruik werd verbeterd.

Na de invoering van het systeem zijn de autokilometers van buitendienstmedewerkers afgenomen van gemiddeld 50.000 naar 30.000 kilometer per jaar. Het ziekteverzuim is gedaald tot onder twee procent. Het milieu wordt ook gespaard doordat het digitale systeem minder papier vergt. Klanten zijn tevreden door een kortere reistijd en dus lagere kosten.

Het werken met thuiswerkers bevalt Heling & Partners zo goed, dat er een nieuw project is gestart voor de invoering van webcams. De camera's worden ingezet om cliënten te volgen die een re-integratietraject volgen. Op termijn wil het bedrijf ook andere contacten via de camera afhandelen.

Genomineerd

Genomineerd voor de Ewerkprijs zijn:
E-accent (virtueel werkend automatiseringsbedrijf)
• Heling & Partners (reïntegratiebureau)
Nederlandse Handboog Bond (virtueel werkende sportbond)
Genomineerd voor de voor de E-werkAspectprijs zijn:
Eminus (e-learning-applicatie)
• KPN (PC Online voor het midden- en kleinbedrijf)
• Omnimove (mobiele formulierenapplicatie op smartphone en pda)

E-werken

Het EwerkForum reikt sinds 1999 jaarlijks twee prijzen uit die erop zijn gericht het plaats- en tijdonafhankelijk werken met behulp van ict (het zogeheten e-werken) in Nederland te bevorderen. Hieronder vallen begrippen als telethuiswerken, televergaderen, video conferencing, mobiel werken en real time collaboration. Het EwerkForum wil hiermee een bijdrage leveren aan het vinden van een oplossing voor maatschappelijke problemen zoals de files.

E-Prijzen

De E-werkprijs is bedoeld voor een Nederlandse onderneming die e-werken voorbeeldig in de bedrijfsvoering heeft opgenomen. De E-werkAspectprijs gaat naar onderzoeken, artikelen, producten of diensten die een waardevolle bijdrage aan de invoering van e-werken leveren. Beide prijzen worden op 14 december uitgereikt tijdens het congres ‘E-work & E-life' in Den Haag.

Jury

De jury van de E-werkprijzen bestaat uit: Arnold Heertje (juryvoorzitter, hoogleraar UvA en lid Raad van Advies EwerkForum), Dorien de Wit (Directeur Organisatieadviesbureau De Beuk, prijswinnaar Telewerkprijs 1999), Kitty de Bruin (voormalig voorzitter en directeur TelewerkForum), Friso van der Meulen (onderzoeker TNO Kwaliteit van Leven), Laurens Linssen (secretaris Informatiebeleid VNO-NCW), Johannes van Bentum (adjunct-hoofdredacteur Computable) en Philip Todd (directeur EwerkForum).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.