Managed hosting door True

18 procent van iPhones is gehackt

 

Apple schat dat 250.000 van de nu 1,4 miljoen verkochte iPhones gehackt is. Toesteleigenaren bellen, door een technische ingreep, met een andere mobiele aanbieder dan de voorgeselecteerde.

18 procent van de kopers van een Apple iPhone hackte het besturingssysteem in de telefoon. Dat verklaarde operationeel directeur Timothy Cook van Apple tijdens een telefoongesprek met analisten. Hij gaf toelichting op de zojuist gepresenteerde cijfers over het vierde financiële kwartaal (lees het artikel 'Kwartaalwinst- en omzet Apple fors in de plus').

In Amerika is AT&T de enige netwerkaanbieder die als wederverkoper optreedt. Amerikanen die, bijvoorbeeld, via T-Mobile willen bellen hacken daarom hun telefoon. Particuliere programmeurs maken de hacks, Apple probeert hen tevergeefs te blokkeren.

In de afgelopen drie maanden gingen er in Amerika 1,1 miljoen iPhones over de toonbank. Het toestel kwam eind juni 2007 op de markt. Rond de jaarwisseling zal het apparaat ook in Duitsland, Engeland en Frankrijk beschikbaar zijn. De rest van Europa volgt waarschijnlijk in de loop van 2008.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2184105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Het is ook van den zotte dat een klant geen keuze zou mogen hebben in de soort aanbieder. Begrijp ook niet waarom een dergelijk toestel uberhaupt verkocht zou mogen worden op basis van een dergelijke koppelverkoop, indien het toestel technisch in staat is meerdere aanbieders toe te laten en dit louter om prijstechnische redenen (afromen inkomsten via provider aan Apple) gedaan wordt. Alsof je altijd je benzine bij een Elf-station moet halen wanneer je toevallig een Renault hebt gekocht. Ik ben benieuwd hoe mevrouw Kroes dit soort koppelverkoop gaat aanpakken, want een mobiele telefoon mag alleen het 1e jaar verkocht worden met een zogenaamde simlock (gekoppeld) aan een provider, waarna het toestel verplicht gratis simlock vrij gemaakt moet worden op verzoek van een klant. Dit beleid/periode is in omringende landen ook aanwezig en de periode is soms zelfs korter dan een jaar.

Is simlock vrij maken, hacken?
Hoeveel GSM/treo's e.d. zijn er dan gehacked???

Vacatures bij Apple
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×