Managed hosting door True

Telco's investeren meer in ip-netwerken

 

De telecombedrijven gaven in het tweede kwartaal van dit jaar gezamenlijk bijna twee miljard euro uit aan ip-routing- en -switchingapparatuur. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Britse onderzoeksbureau Ovum RHK.

Telco's migreren steeds meer oude technologie naar ip-systemen. De corebackbone netwerkapparatuur, gebaseerd op de ip-mpls-standaard (multiple protocol label switching) ging er in het tweede kwartaal met 27 procent op vooruit en was goed voor 440 miljoen euro. De edge-producten noteerden een groei van liefst 29 procent en haalde 930 miljoen euro. IP-ethernet apparatuur bleef met een toename van 11 procent rond de 316 miljoen euro steken.

De oplopende cijfers zijn in tegenspraak met de recente teleurstellende kwartaalresultaten van Alcatel-Lucent en Siemens Nokia Networks. Cisco kon echter wel goede cijfers voorleggen en haalde dus wel een stevig stuk van de buit binnen. Andere spelers in dit segment zijn Ericsson, Juniper en het Chinese Huawei.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2088877). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×