Managed hosting door True

Eerste laptops met wireless usb aangekondigd

 

Dell 1720

Dell en Lenovo hebben de eerste laptops aangekondigd met ingebouwde chipsets voor wireless usb (w-usb), waarmee een draadloze verbinding mogelijk is met randapparaten.

De nieuwe Dell Inspiron 1720 en de Lenovo ThinkPad T61 en T62p kunnen een draadloze verbinding leggen met randapparten via ingebouwde chipsets voor wireless usb (w-usb).

W-usb is een draadloze technologie op basis van ultra wide band (uwb), die draadloze communicatie mogelijk maakt met 480 Mpbs tot drie meter, en 110 Mbps tot tien meter.

Bijzonder aan w-usb is dat apparaten die ervan gebruik maken zowel als host als client kunnen optreden. Om een foto vanaf een camera op een printer af te drukken is dus niet meer de tussenkomst van een pc vereist.

Bluetooth-apparatuur is compatibel met deze standaard, doordat bovenop de wireless usb-laag een Bluetooth-laag wordt gebruikt.

Zwakke pulsen
Ultra wide band is een radiotechniek waarbij een zender zwakke pulsen over een groot spectrumbereik uitzendt. Deze zijn door een ontvanger van de achtergrondruis in de ether te onderscheiden doordat deze op een specifiek patroon let.

Een uwb-signaal bestaat uit een onregelmatige reeks ultrakorte elektrische pulsen. Daarbij wordt geen draaggolf gebruikt. Hierdoor heeft uwb vele voordelen boven andere radio-technologieën.

Uwb kent vele mogelijke toepassingen, zowel over de lange als de korte afstand. Hoe korter de afstand, hoe breedbandiger de communicatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2062647). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Is het niet zo er op dit moment overal op site's, o.a. 'www.stopumts.nl', wordt gewaarschuwd dat alle draadloze apperatuur, ook onze gsm-telefoons, een hoge straling afgeven die die niet alleen zr schadelijk is voor onze gezondheid, maar ook voor de hele atmosfeer? Ik neem aan dat op de gebruiksaanwijzing hier niks over wordt vermeld!
Voor mij onbegrijpelijk dat hieraan zo weinig aandacht geschonken wordt,
gezondheid 'zegt men' gaat toch boven alles, kinderen hebben toch de toekomst?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×