Managed hosting door True

Weinig zakelijke animo voor 'JesusPhone'

 

Sinds vrijdag is de iPhone in de VS te koop. Het toestel is voor zakelijke gebruikers echter nog niet interessant, omdat er geen onafhankelijke applicaties op kunnen draaien. Ajax kan een oplossing bieden.

Amerika staat op zijn kop na de introductie van de iPhone van Apple. De slimme mobiele telefoon, vanwege zijn mythische reputatie ook wel 'JesusPhone' genoemd, is echter vooral een speeltje voor de particuliere consument. Zakelijke gebruikers lopen er minder warm voor, nu blijkt dat het toestel een aantal belangrijke eigenschappen ontbeert. Zo maakt de iPhone geen gebruik van snel mobiel internet als umts of hsdpa en heeft het geen bluetooth-verbinding voor draadloze koptelefoons, printopdrachten of het uitwisselen van gegevens.

Een van de belangrijkste manco's aan de iPhone is dat er geen applicaties van derden op gedraaid kunnen worden. Apple stelt geen softwareontwikkelingspakket beschikbaar en gebruikers zijn dus aangewezen op de toepassingen die de fabrikant zelf aanlevert.

Gelukkig is het via de Safari-browser van het toestel wel mogelijk om webdiensten aan te roepen. Het internetprogramma ondersteunt html en JavaScript en kan dus worden ingezet voor toepassingen die gebruikmaken van Ajax. Ontwikkelaars van dit soort toepassingen zien hun kans schoon omdat Ajax wel eens de enige manier kan zijn om onafhankelijke diensten op de iPhone beschikbaar te maken. Waarschijnlijk moeten ze dan wel eerst wennen aan de Safari-browser, want dat internetprogramma wordt maar door weinig mensen gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2035213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Voor zover ik weet is de Safari-browser aanwezig in de succesvolle Nokia N95 en alle computers van Apple. Ik ben het er daarom niet mee eens dat de browser weinig gebruikt wordt.

De iPhone heeft wel degelijk Bluetooth (2.0 +EDR). Apple levert zelfs een bijpassende Bluetooth design headset.

De Safari-browser volgt de webstandaarden vrij goed. Mijn eigen Ajax-applicatie draaide zonder enig probleem onder Safari, en ook een stuk sneller dan onder andere browsers (FF2, IE6, IE7). Hiervan is IE veruit de langzaamste en daarnaast een draak van een browser om voor te ontwikkelen.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.