Managed hosting door True

Omzet uit mobiele diensten groeit onverwacht

 

De Nederlandse markt voor mobiele diensten groeide het afgelopen kwartaal. Opvallend, omdat er normaal gesproken in het eerste kwartaal van een jaar sprake is van een daling.

De markt voor mobiele diensten groeide het eerste kwartaal van 2007 met 0,6 procent naar een omzet van 1,54 miljard euro. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar groeide de omzet met 7,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. De groei komt voornamelijk uit abonnementen en uit het non-voice segment, zoals sms en mms.

Ondanks de groei in het eerste kwartaal verwacht het onderzoeksbureau dat de omzet uit mobiele diensten dit jaar geen sterke groei zal vertonen of zelfs gelijk blijft aan de omzet van het vorig jaar.

Bij alle aanbieders van mobiele telefoniediensten groeide de omzet. KPN was de enige operator die ook het marktaandeel vergrootte. Het bedrijf is nog altijd leider met een marktaandeel van 47,7 procent. Vodafone komt daarna met een marktaandeel van 26,7 procent. Gevolgd door T-Mobile, dat een marktaandeel van 17,5 procent heeft.

Het aantal klanten groeide ook het eerste kwartaal. De operators hebben gezamenlijk ruim achttien miljoen klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2017065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Vodafone
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×