Managed hosting door True

Omzet uit mobiele diensten groeit onverwacht

Dit artikel delen:

De Nederlandse markt voor mobiele diensten groeide het afgelopen kwartaal. Opvallend, omdat er normaal gesproken in het eerste kwartaal van een jaar sprake is van een daling.

De markt voor mobiele diensten groeide het eerste kwartaal van 2007 met 0,6 procent naar een omzet van 1,54 miljard euro. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar groeide de omzet met 7,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. De groei komt voornamelijk uit abonnementen en uit het non-voice segment, zoals sms en mms.

Ondanks de groei in het eerste kwartaal verwacht het onderzoeksbureau dat de omzet uit mobiele diensten dit jaar geen sterke groei zal vertonen of zelfs gelijk blijft aan de omzet van het vorig jaar.

Bij alle aanbieders van mobiele telefoniediensten groeide de omzet. KPN was de enige operator die ook het marktaandeel vergrootte. Het bedrijf is nog altijd leider met een marktaandeel van 47,7 procent. Vodafone komt daarna met een marktaandeel van 26,7 procent. Gevolgd door T-Mobile, dat een marktaandeel van 17,5 procent heeft.

Het aantal klanten groeide ook het eerste kwartaal. De operators hebben gezamenlijk ruim achttien miljoen klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Vodafone

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.