Managed hosting door True

AMD belooft vier tot vijf uur accuduur voor laptops

 

Intel brengt binnenkort een update (codenaam Santa Rosa) voor zijn Centrino-chippakket; AMD is niet van plan dit met lede ogen aan te zien. Het nieuwe Turion-platform van AMD moet met uitstekende accuprestaties de concurrentie aangaan met Intels verbeterde chips.

Het nieuwe Turion-platform wordt voorzien van nieuwe mobiele processoren, codenaam Tyler. Deze processoren zijn op 65nm geproduceerd, werken met ddr2-800 en zijn gemaakt voor Socket S1. De processoren bevatten nog niet de nieuwe functies die we in 'Barcelona' voor de desktop gaan zien. De huidge Sempron krijgt ook een refresh op 65nm, de codenaam hiervoor is vooralsnog 'Sherman'.

De nieuwe generatie Turion-laptops is duidelijk voorzien van een ATI-stempel. AMD raadt de nieuwe RS690T-chipset aan voor het Turion-platform. Deze chipset is de mobiele variant van de zojuist gelanceerde RS690, voorzien van een X700-grafische core. De architectuur staat ook het gebruik van hybride harde schijven en 802.11n-wifi toe. Volgens AMD maakt de RS690T-chipset het makkelijk voor fabrikanten op de accuduur van 4 uur naar 5 uur op te krikken.

In 2008 komt AMD met een compleet nieuwe cpu-familie, codenaam Griffin. Volgens AMD zijn deze cpu's vanaf de grond af opnieuw ontworpen en bevatten ze 'Barcelona'-technieken. De eerste cpu's krijgen codenaam 'Lion' (Turion) en 'Sable' (Sempron) en ondersteunen HyperTransport 3.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1905760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×