Managed hosting door True

Markt maakt zich op voor 10 Gigabit over koper

Op Cisco Networkers 2007 in het Zuid-Franse Cannes toont Systimax Solutions voor het eerst een werkende toepassing waar over een afstand van 100 meter 10 Gb per seconde aan data over UTP-koperbekabeling wordt getransporteerd. De oplossing bestaat al een tijdje, maar met de demonstratie wil Systimax aantonen dat nu ook elektronicafabrikanten aan de slag gaan met 10 gig over koper.

"Dit betekent de start van een nieuw tijdperk", zegt Koen ter Linde, managing director voor West-Europa bij Systimax. "Wij waren er al een tijdje klaar voor, maar de markt stapt er nu ook op over. De elektronicafabrikanten gaan investeren wat van de trend een definitieve ontwikkeling maakt. Het allerbelangrijkste is dat deze bekabeling voor veel meer capaciteit zorgt in het netwerk. Daarom zal deze kabel snel breed toegepast gaan worden."

10 gig over koperbekabeling wordt initieel toegepast in datacenters. De tijdswinst door de verhoogde transmissiesnelheid heeft Systimax ook bewogen andere elementen in het datacenter aan te gaan pakken. Daarom heeft het bedrijf zijn glasvezelportfolio onder handen genomen, waardoor er sneller en met minder fouten een datacenter kan worden ingericht.

Handmatige afmontage wordt met dit systeem onnodig en aansluitingen worden direct getest en tot stand gebracht. Ter Linde: "De nieuwe InstaPatch zorgt ervoor dat mutaties in een datacenter snel doorgevoerd kunnen worden."

Systimax Solutions met 10 Gb over UTP-koper

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.