Managed hosting door True

De toekomst van telecommunicatie

 

Intelligentie stroomt terug naar het netwerk en we bewegen ons richting diensten die daadwerkelijk vraaggestuurd zijn. Deze twee ontwikkelingen voorspelt Roel Pieper in telecom.beyond, de nieuwe uitgave van TNO ICT.

"Apparaten zullen in de toekomst veranderen. Telefoons en pda's zullen kleiner, goedkoper, simpeler en generieker worden. Daarnaast zullen ze worden gebruikt op een meer impliciete manier. Door simpelweg een kamer binnen te gaan, zullen ze worden geactiveerd en worden diensten geleverd", voorspelt de hoogleraar e-commerce aan de Universiteit van Twente.

Niet alleen Pieper deelt zijn visie op de toekomst van telecom in de TNO-uitgave, ook Chris Fonteijn (Opta), Gerard Kleisterlee (Philips), Neelie Kroes (EU) en Ad Scheepbouwer (KPN) komen onder anderen aan het woord.

telecom.beyond is het vijfde deel van een serie visies waarin TNO met concrete voorbeelden wil laten zien wat ict kan betekenen voor zorg, energie, educatie of openbaar bestuur. In het rapport staan negen toekomstbeelden die zijn geschreven vanuit het perspectief van een gebruiker, een toekomstige service application provider of een toekomstige netwerkoperator.

De toekomstbeelden en -visies vormen een vooruitblik op hoe onze wereld er in 2016 uit kan zien en welke rol telecommunicatie hierbinnen speelt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1626430). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

hoi,

wat een interesant artikel,
ik heb er erg veel van geleerd
en het was echt een plezier om het te lezen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×