Managed hosting door True

Burnt Oak Partners komt naar Amsterdam

 

V.l.n.r. René Baas, Peter Overakker en Jan Bouman

Burnt Oak Partners opent een kantoor in Amsterdam. Hiermee wordt het strategische it-sourcing consultancy-adviesbureau ook actief vanuit de Benelux. De oprichters van de Benelux-vestiging zijn oudgedienden in enterprise it sourcing Peter Overakker (voorheen vice president west Europa bij HP), René Baas (voorheen senior vice president en hoofd internationale deals bij Atos) en Jan Bouman (voorheen vice president sales Atos).

Burnt Oak Partners is opgericht door Robert Morgan, naamgever en grondlegger van het Europese it-sourcing consultancy-adviesbedrijf Morgan Chambers. Burnt Oak startte in 2009 in het Verenigd koninkrijk en is in 2014 uitgebreid naar Scandinavië. Nu komt de Benelux erbij. 

Peter Overakker beschouwt de Benelux-markt voor outsourcing als volwassen. ‘De meeste bedrijven en overheidsorganisaties hebben een aantal jaren ervaring met it-outsourcing. De komende tijd is een groot aantal contracten aan vernieuwing toe. Hoewel het denken van klanten over outsourcing-dienstverleners is gerijpt en zij hun behoeften hebben verfijnd, zijn de traditionele it-sourcing-adviseurs daar niet in meegegaan. Hun propositie en dienstverlening resulteren nog steeds in lange doorlooptijden, ingewikkelde contracten en teleurstellende resultaten. Dat kan en moet anders.’

Volgens Jan Bouman is het in sourcing de belangrijkste uitdaging om langetermijn-relaties te bouwen die voldoende flexibiliteit, innovatie en wendbaarheid mogelijk maken. Hij stelt dat de markt steeds meer vraagt om open oplossingen, en een snelle reactie op de aanhoudende digitale revolutie. Dit vergt meer flexibiliteit dan de traditionele outsourcing-contracten kunnen bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5603170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×