Managed hosting door True

Start-up weet 'Co-founder'-evenement te vinden

 

Beeld: Lisa Zilver

Het ‘Meet Your Co-founder’-evenement voor start-ups trok met 109 deelnemers vijftig procent meer bezoek dan verwacht. Ook was het drukker dan vorig jaar. Het evenement helpt start-ups bij het zoeken van mede-ondernemers (co-founders) om succesvol te worden en vond op 23 juni plaats in de Supernova-conferentieruimte in Jaarbeurs Utrecht. Organisatoren waren UtrechtInc, een incubator voor start-ups, en ict-vaktitel Computable.

De Supernova-conferentieruimte van Jaarbeurs Utrecht stond in het teken van netwerken. Tijdens het evenement konden 45 start-ups kennismaken met onder andere ondernemers, investeerders, business developers, wetenschappers en it-specialisten. Dit, met het doel om start-ups te koppelen aan co-founders om zo samen een complementair team op te tuigen voor het succesvol realiseren van innovaties. In totaal waren er 109 bezoekers. Dit is meer dan het afgelopen jaar. Bovendien is het 50 procent meer dan verwacht.

De zaal was opgesteld in twee straten met start-ups. Via speed dates konden ondernemers, met een technische of juist commerciële/business development achtergrond, in gesprek gaan met start-ups om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken. In een uur tijd zijn zes rondes met speed dates gehouden. De start-up mocht bepalen welke ondernemers er zeker langs mochten komen tijdens deze korte sessies.

Succesfactoren start-up

Naast de mogelijkheid om te netwerken werden er presentaties gehouden over het formeren van de ideale start-up. Eén van de sprekers was Computable-expert Sebastiaan Hooft. Hij ging tijdens zijn presentatie in op de vijf ingrediënten voor een succesvolle start-up. Dit zijn: idee, team, planning, bronnen en gezondheid. De presentatie werd goed ontvangen; zelfs na afloop van het evenement sprak Hooft met de jonge ondernemers om zijn visie verder toe te lichten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5419980). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Jaarbeurs
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×