Managed hosting door True

Morgen informele hoorzitting EC versus Microsoft

 

Rechter Bo Vesterdorf van het Europese Hof van Eerste Aanleg heeft voor morgen een informele hoorzitting gepland met juristen van Microsoft en de Europese Commissie.

De magistraat heeft zich de afgelopen weken gebogen over het verzoek van Microsoft om de strafmaatregelen van de EC op te schorten in afwachting van het hoger beroep dat de Windows-leverancier heeft aangespannen. Microsoft heeft de beroepsprocedure in juni opgestart en het verzoek tot strafuitstel in oktober ingediend.
 
Berichten doen nu de ronde dat rechter Vesterdorf meer wil weten over recente schikkingen die Microsoft heeft getroffen. Dit was met handelsgroep Computer and Communications Industry Association (CCIA) en Novell. Die twee partijen hadden antitrustklachten jegens Microsoft en steunden de EC in diens zaak tegen de Amerikaanse softwareproducent.
 
Novell wou zijn antitrustklachten aanhangig maken bij de Amerikaanse rechtbank. Dit betrof oneigenlijke concurrentie door Microsofts Windows waardoor netwerkbestruringssysteem Netware het onderspit heeft gedolven.
 
De schikking met Novell kost Microsoft 536 miljoen dollar. In ruil daarvoor laat de Netware- en tegenwoordig ook Linux-leverancier zijn klachten varen. Bovendien trekt het zich terug van de Europese antitrustzaak waar het één van de resterende informatieverstrekkers van de EC was. Hetzelfde geldt voor ict-handelsconsortium CCIA.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/408895). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×