Managed hosting door True

It-management binnen de eigen muren houden

 

97 procent van de Europese it-managers houdt het strategisch it-management liefst binnenshuis. Dat concludeert dienstenleverancier Synstar in een onderzoeksrapport.

Synstar publiceert elk jaar de resultaten van zijn Pressure Point onderzoek (PPI), waarin de werkdruk en de belangen van it-managers uit onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Nederland, Groot-Brittannië en Spanje in kaart worden gebracht. De overgrote meerderheid van de ondervraagde managers wil het strategisch it-beheer niet uitbesteden. Voor 37 procent is dat immers het meest aangename aan hun job. 19 procent beschouwt het uitbesteden van intellectueel eigendom als funest voor de business. Verder is voor 96 procent het uitbesteden van it helemaal geen optie; zij worden afgeschrikt door mogelijke problemen inzake kostencontrole, toeleveringsbeheer en het behoud van een goed overzicht.
 
Toch is de meerderheid (58 procent) van de zevenhonderd it-managers die deelnamen aan Synstars onderzoek van mening dat het uitbesteden van specifieke verantwoordelijkheden de meest efficiënte manier is om kosten te besparen. Offshore outsourcen is echter voor 70 procent van alle ondervraagden 'out of the question'.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/382356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×