Managed hosting door True

Red Hat en Novell aangeklaagd voor patentenschending

Voorzitter hamer

Linux-distributeurs Red Hat en Novell zijn opnieuw aangeklaagd omdat zij inbreuk zouden maken op patenten die niet van hun zijn. Het gaat om patenten op het gebied van gebruikersinterfaces.

Twee partijen hebben Red Hat en Novell aangeklaagd vanwege patentschending. De Linux-distributeurs zouden drie patenten schenden op het gebied van gebruikersinterfaces. De rechtszaak is aangespannen door IP Innovation en Technology Licensing, die het recht op de patenten tussen december 1991 en juli 1996 toegewezen hebben gekregen.

IP Innovation en Technology Licensing willen dat Red Hat en Novell stoppen met het leveren van software die inbreuk maakt op de patenten. Daarnaast wordt een schadevergoeding geëist. Novell laat via een woordvoerder weten dat het de zaak aan het beoordelen is en daarna besluit welke strategie het wil gebruiken. Ook Red Hat bekijkt de aanklacht.

Vaak wordt er door partijen een tegenrechtszaak gestart, maar dat is nu niet mogelijk omdat IP Innovation en Technology Licensing zelf geen producten maken. Bij een tegenrechtszaak komt het vaak tot een schikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.