Managed hosting door True

Belgen beschuldigen Centric van fraude

logo

Ict-bedrijf Centric wordt beschuldigd van fraude met arbeidsplaatsen. Volgens de Belgische vakbond BBTK is er bij de overname van het Belgische Apem gelogen over behoud van werkgelegenheid.

Het Nederlandse ict-bedrijf Centric heeft bij de overname van het Belgische Apem gelogen over de toekomstige werkgelegenheid. Dat stelt de Belgische vakbond BBTK. De bond beschuldigt Centric van ‘frauduleus handelen'.

Centric kocht vorige maand het failliete Apem. Centric beloofde dat 172 van de ongeveer 240 werknemers hun baan zouden behouden. Hendrik Vermeersch van de BBTK: ''Een week na die afspraak blijkt dat 62 van die 172 mensen in een aparte NV zijn geplaatst. Deze is nu opeens failliet verklaard."

Centric heeft nog niet rechtstreeks op de kritiek gereageerd. In de Belgische krant De Morgen staat wel een weergave van een gesprek tussen de vakbond en Centric- topman Gerard Sanderink. Volgens de Belgische vakbondleider Vermeersch wil Centric niets weten van de kritiek en stelt het bedrijf de Belgische overheid aansprakelijk vanwege een fout van de curator. Centric zou zelfs overwegen om zich terug te trekken uit de Belgische markt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verontwaardiging? Het is toch gemeengoed bij overnames dat de kopende partij alles belooft maar dat uiteindelijk bepaalde onderdelen, cq medewerkers, worden gedumpt? Er worden altijd juridische argumenten verzonnen om de niet wistgevenden onderdelen weg te saneren.
Hadden de Belgen de overnames van Centric maar moeten onderzoeken. Het is opvallend dat Centric, relatief gezien, marktaandeel heeft vergroot door failliete of bijna failliete bedrijven op te kopen. Daarnaast heeft de kopende partij de machtpositie om de eigen (arbeids)voorwaarden op te leggen...

Tja, in Nederland kan dat misschien wel allemaal zo wezen, maar in Belgilukt dat zo eenvoudig niet hoor. Daar zijn nl. duidelijke wetten rond gemaakt. Dat bleek ook wel een dag later toen Gerard de vakbonden uitnodigde voor een nieuw overleg. Wordt zeker vervolgd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.