Managed hosting door True

XBRL leidt in 2007 niet tot lastenverlichting

 

De Nederlandse XBRL-taxonomie zal in 2007 niet bijdragen tot een administratieve lastenverlichting voor ondernemers. Dat concludeert onderzoeksbureau GBNED na een belronde onder een aantal beroeps- en ondernemersorganisaties.

GBNED vroeg aan zes beroeps- en ondernemersorganisaties of zij verwachtten dat de invoering van de Nederlandse XBRL-taxonomie (XBRL-classificatie) in 2007 zal bijdragen tot administratieve lastenverlichting. Onder andere Koninklijk NIVRA en VNO-NCW antwoordden op de vragen van GBNED. Het antwoord was meestal dat er op termijn een administratieve lastenverlichting werd verwacht, maar in 2007 nog niet. Na 2007 zal er volgens de respondenten wel lastenverlichting zijn, maar de bijdrage is lastig te schatten.
Volgens het Nederlands Taxonomie Project (NTP) heeft de overheid inmiddels aan een aantal randvoorwaarden voldaan. Zo is er een Nederlandse taxonomie, wordt er aan de procesinfrastructuur gewerkt en sluiten overheidorganisaties zich aan bij het NTP.

Tijdens een seminar van Duthler Associates noemde de heer van de Burg, projectleider van het Taxonomieproject, het project een succes. Momenteel is van der Burg ook bezig om het taxonomieproject ook op te zetten in Australië. Volgens van der Burg heeft deze overheid er het 100-voudige voor over. Half juli zal de Australische overheid beslissen of het project doorgaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2035180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×