Managed hosting door True

Microsoft-boegbeeld Gates doneert 4,6 miljard dollar

 

Bill Gates

Weldoener en medeoprichter van softwaregigant Microsoft Bill Gates doneert opnieuw een flinke som aan het goede doel. Hij gaf 64 miljoen aandelen Microsoft met een waarde van 4,6 miljard dollar (3,9 miljard euro) weg. Dat heeft het softwarebedrijf deze week bekendgemaakt in een document dat werd ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

In het document staat niet wie de donatie ontvangt, maar vermoedelijk gaat het om de stichting die Gates samen met zijn vrouw Melinda heeft opgericht. Sinds 1994 gaven Bill en Melinda Gates al zo'n 35 miljard dollar aan de stichting, die onder meer veelvoorkomende ziektes in ontwikkelingslanden probeert te genezen. Vorig jaar ontvingen Bill en Melinda Gates uit handen van toenmalig president Barack Obama hiervoor de Presidential Medal of Freedom.

In totaal heeft Gates nog een vermogen van ruim 86 miljard dollar. Daarmee blijft hij volgens Bloomberg de rijkste persoon ter wereld, gevolgd door Amazon-oprichter Jeff Bezos. De webwinkelbaas was onlangs enkele uren de rijkste man op aarde, maar toen de aandelenwaarde van Amazon inzakte haalde Gates hem weer in.

Bill & Melinda Gates Foundation

Bill Gates behaalde wereldfaam als de stichter van het softwarebedrijf Microsoft, dat van hem een van de rijkste mensen op aarde maakte. In 2008 verliet hij het bedrijf om zich voltijds met zijn liefdadigheidsinstelling Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) bezig te gaan houden. BMGF is de grootste privé-liefdadigheidsinstelling in de wereld. Ze werd opgericht in 2000 en wil wereldwijd de gezondheidszorg verbeteren en de extreme armoede uitroeien. In de VS wil ze het onderwijs verbeteren en de toegang tot ict uitbreiden. De stichting wordt gecontroleerd door Bill Gates, zijn echtgenote Melinda en miljardair Warren Buffett.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6180589). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×