Managed hosting door True

Salesforce Foundation steunt vrijwilligerswerk

 

Dollars

Een Salesforce-medewerker besteedt 1 procent van zijn tijd aan vrijwilligerswerk. Na zestien jaar heeft de organisatie in totaal een miljoen uur aan vrijwilligerswerk besteed. Om dit te vieren schenkt Salesforce Foundation in totaal een miljoen dollar aan negen non-profitorganisaties over de hele wereld. Daarnaast vindt deze week de Salesforce Global Volunteer Week plaats, waarin de medewerkers worden gemotiveerd om een uur te besteden aan vrijwilligerswerk.

Salesforce Foundation is sinds de oprichting (zestien jaar geleden) de ondersteunende organisatie die ervoor zorgt dat het zogenoemde Salesforce 1-1-1 model in praktijk wordt gebracht. Dit houdt in dat Salesforce 1 procent van de inkomsten, 1 procent van de producten en 1 procent van de tijd van de werknemers inzet voor de gemeenschap. Zo krijgt een medewerker maximaal zes betaalde dagen per jaar om werk te verrichten voor een non-profitorganisatie.

Na zestien jaar hebben de Salesforce-medewerkers in totaal één miljoen uur besteed aan vrijwilligerswerk, waarmee  elfduizend non-profitorganisaties in 72 landen zijn ondersteund. Om deze mijlpaal te vieren schenkt Salesforce Foundation in totaal één miljoen dollar aan negen non-profitorganisaties in onder andere Duitsland, Ierland, Verenigde staten, Australië en Japan. Iedere organisatie ontvangt een subsidie van honderdduizend dollar (omgerekend 90.563 euro). DonorsChoose.org (VS) heeft twee locaties en krijgt daarom twee subsidies (in totaal tweehonderdduizend dollar).

Naast de schenking houdt de organisatie deze week de ‘Global Volunteer Week’, waarbij ruim zestienduizend medewerkers worden aangespoord om in deze week minimaal één uur aan vrijwilligerswerk te besteden.

De subsidies gaan naar:

  • Adelgundenheim (Duitsland)
  • AIME (Australië) 
  • The Boys and Girls Club of Indianapolis (Verenigde Staten) 
  • Citywise Education (Ierland) 
  • DonorsChoose.org (Verenigde Staten, twee locaties) 
  • Inspire! (Verenigd Koninkrijk) 
  • Multicultural Center Tokyo (Japan) 
  • Project Sunshine (Verenigde Staten)
  • The Teen Resource Centre (Canada)

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5430917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×