Managed hosting door True

Verzoek tot bindendverklaring ICK-cao

 

Vakbonden en werkgeversvereniging ICT hopen op een algemeen bindendverklaring van de huidige cao voor Informatie, Communicatie en Kantoortechnologie.

Afgelopen vrijdag is de aanvraag naar het Ministerie van Sociale Zaken gezonden. Dat meldt onderhandelaar voor FNV Bondgenoten Gerard van Hees. Het gaat om de cao van 1 juni 2003 tot 30 september 2004. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt naar schatting voor zo’n 35.000 werknemers, onder meer onderhoudstechnici van bedrijven als Xerox, Océ, HP en IBM.

Tegen de tijd dat het ministerie de cao algemeen bindend heeft verklaard, is de slotdatum waarschijnlijk al verstreken. De 2 procent-loonsverhoging uit de cao gaat daarmee aan de automatiseerders voor wie de cao geldt voorbij, aldus Van Hees. De ministeriële goedkeuring kan wel gevolgen hebben voor die ict-bedrijven waar de loonschalen afwijken van de cao.
Het zou de eerste keer zijn dat de ick- of hardwarecao landelijke status krijgt. Bonden en werkgeversorganisatie proberen dat al enkele jaren voor elkaar te krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/340677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×