Managed hosting door True

Sony Ericsson groenste bedrijf volgens Greenpeace

Greenpeace heeft de nieuwe 'Guide to Greener Electronics' gepresenteerd. Sony Ericsson volgt de lijst aan. Nintendo is hekkensluiter. Philips doet het ook niet goed.

Sony Ericsson is de nieuwe nummer één op de nieuwe groene ranglijst van Greenpeace. Nokia bezette die plaats op de vorige lijst, maar is nu gezakt naar de negende plaats. Volgens Greenpeace blijkt het inzamelsysteem, dat Nokia zegt te hebben, in de praktijk niet te werken.

De milieuorganisatie testte het inzamelingssysteem van Nokia in zes landen. In vijf van de zes landen was het niet mogelijk afgedankte mobieltjes in te leveren. Ook het inzamelingsysteem van Motorola bleek niet te werken in drie van de vier geteste landen.

Hekkensluiters

Philips staat voor het eerst in de lijst, maar scoort niet goed. Volgens Greenpeace ruimt de Nederlandse multinational zijn elektronica-afval niet op en doet het bedrijf te weinig om giftige stoffen uit producten te verwijderen. Ook Microsoft, Sharp en Nintendo staan voor het eerst in de lijst. Nintendo sluit de lijst en is het minst groenste bedrijf van allemaal, volgens Greenpeace.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.