Managed hosting door True

Kamervragen over handelswijze pensioenfonds Atos

 

sparen

Het bestuur van het pensioenfonds Atos kan leden van het verantwoordingsorgaan ontslaan, na een wijziging van de statuten in november. Steven van Weyenberg, Tweede Kamerlid van D66, wil van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten of dit mag en of het kabinet een voorstel wil doen om dat te voorkomen.

Van Weyenberg (D66) heeft zijn vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in vakblad Pensioenpro over de spanningen tussen het verantwoordingsorgaan (VO_leden) en het bestuur van het pensioenfonds van it-dienstverlener Atos. Volgens de VO-leden worden al hun initiatieven en voorstellen van het verantwoordingsorgaan stelselmatig gedwarsboomd. Naar aanleiding van deze kritiek wijzigde het pensioenfonds begin november de statuten en kan het bestuur sindsdien leden van het verantwoordingsorgaan ontslaan.

Criteria voor ontslag zijn bijvoorbeeld dat de integriteit van een VO-lid niet meer buiten twijfel staat, dat een VO-lid zijn verantwoordelijkheid niet neemt en dat hij/zij de vereiste taken niet verricht. Ook het berokkenen van reputatieschade aan het pensioenfonds is reden voor ontslag, aldus de statuten.

Het D66-Kamerlid wil nu van minister Koolmees weten of de handelswijze van het bestuur door de beugel kan. Zo niet, dan verzoekt hij Koolmees met een voorstel te komen dat dit tegen gaat. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6282268). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Zie bijvoorbeeld http://inzicht.sdu.nl/content/pensioenwet-artikel-115a-taken-verantwoordingsorgaan
Het kan dan zomaar zijn dat enige wrijving ontstaat, zeker als de resultaten naar beneden gaan en de beurzen omhoog.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.