Managed hosting door True

KPN-ceo Eelco Blok stopt, Maximo Ibarra volgt op

 

Eelco Blok

Eelco Blok verlaat KPN per 18 april 2018. Dan vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats en verloopt zijn tweede termijn als ceo. Hij is zeven jaar directeur van het telecombedrijf geweest en heeft twaalf jaar in de Raad van Bestuur gezeten. Het is nog onbekend wat hij hierna gaat doen. Maximo Ibarra (48), die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, wordt aangesteld als nieuwe directeur van KPN.

Blok treedt terug na twaalf jaar in de Raad van Bestuur en aan het eind van zijn tweede termijn als ceo. Hij zegt dat het na zeven jaar tijd is voor verandering. ‘Ik ben er trots op dat KPN een modern bedrijf is geworden, gericht op waardecreatie voor alle belanghebbenden, met de klant als centraal uitgangspunt voor alles. Samen met zeer veel toegewijde collega’s bij KPN zijn we er in geslaagd om, in een uitdagende tijd voor de sector, het bedrijf sterker, flexibeler en een voortrekker op het gebied van duurzaamheid te maken.’

Italiaan/Colombiaan

Maximo Ibarra wordt de opvolger van Blok. Dat gebeurt tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 april 2018. Hij wordt al op 15 januari 2018 als adviseur aangesteld om ‘een soepele overgang te bewerkstelligen’.

De Italiaan/Colombiaan heeft ervaring op het gebied van digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Hij komt over van Wind Telecommunications, waar hij vanaf 2012 ceo was en sinds 2016 leiding gaf aan de integratie van Wind Tre. Dit is een fusie tussen de Italiaanse telecomactiviteiten van VEON (Wind Telecommunications) en CK Hutchison (3 Italia).

‘Ik herken de strategische richting van het bedrijf, bewonder de prestaties binnen de sector en kijk er naar uit om met het hele KPN-team diensten te blijven leveren aan klanten en waarde te creëren voor alle belanghebbenden’, aldus de toekomstige KPN-directeur, die voor zijn aanstelling in Nederland komt wonen.

935.000 euro per jaar

Maximo Ibarra

Maximo Ibarra

De Ondernemingsraad van KPN zal om advies worden gevraagd over de benoeming van Maximo Ibarra. Zijn beloning is in lijn met het beloningsbeleid van KPN en bestaat uit een basissalaris van 935.000 euro per jaar en de geldende korte en lange termijn variabele beloningsregeling.

Als compensatie voor zijn beschikbaarheid en diensten in de periode tot zijn benoeming ontvangt hij daarnaast een eenmalige betaling van tweehonderdduizend euro in contanten en tweehonderdduizend euro in aandelen, onderhevig aan een retentieperiode.

Aan de aandeelhouders van KPN zal hiervoor toestemming worden gevraagd tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die binnenkort zal worden gepland. Daar zullen zij nader worden geïnformeerd over de voorgenomen benoeming van Maximo Ibarra.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6228669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×