Managed hosting door True

Lieve Declercq wordt directeur Spie Nederland

 

Lieve Declercq

Lieve Declercq gaat per 1 september aan de slag als algemeen directeur bij technisch dienstverlener Spie Nederland. Zij vervangt Lei Ummels, die met pensioen gaat. Momenteel is Declercq ceo bij drinkwaterbedrijf Vitens.

Ummels gaat per oktober 2017 met vervroegd pensioen. Spie startte daarom eind 2016 met de zoektocht naar een opvolger van de algemeen directeur. Lieve Declercq zal zijn rol per 1 september aanstaande overnemen. Zij moet de groei binnen Spie Nederland meer gestalte geven en daarmee een gestage ontwikkeling waarborgen.

Declercq (51) is Vlaams van origine en studeerde Technische Bedrijfskunde aan de KU Leuven. Van 1990 tot en met 2000 vervulde zij functies bij Esso Benelux, waarna ze twee jaar marketingdirecteur was bij de Van Gansewinkel Groep. Daarna was zij tien jaar managing director bij de Maltha Groep en vanaf 2012 staat zij aan het roer bij Vitens als ceo.

Spie Groep

Spie Nederland is een dochteronderneming van de Spie Groep. In 2004 kocht de groep het eerste Nederlandse bedrijf, waardoor het dochterbedrijf werd geboren. Ummels was destijds directeur van het overgenomen bedrijf en is sinds dien aangesteld directeur van Spie Nederland. Tussen 2006 en 2013 deed hij dat in samenwerking met Cor Kloet.

Spie Groep heeft 38.000 medewerkers verspreid over ruim zeshonderd kantoren wereldwijd. In Nederland zijn er 3800 medewerkers in dienst. Zij zijn werkzaam op één van de 24 kantoren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6042620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×