Managed hosting door True

Van Dorenmalen stapt op bij IBM Nederland

 

Harry van Dorenmalen vertrekt als algemeen directeur van IBM Nederland en IBM Benelux. Commercieel directeur bij IBM Peter Zijlema wordt zijn opvolger. Van Dorenmalen blijft wel aan als directeur bij IBM Europa, waarbij hij IBM vertegenwoordigt bij Europese organisaties en instellingen.

Van Dorenmalen begon zijn carrière bij IBM in 1982 en heeft de afgelopen jaren verschillende leidinggevende functies vervuld, waaronder bij de industriële sector voor IBM Europa, Midden Oosten & Africa (emea) en de Europese dienstenorganisatie. Ook is hij directeur geweest voor Koninklijke Philips in Nederland. De IBM-veteraan, eerder ook voorzitter van Nederland ICT, is ook bekend door zijn bestuursfuncties bij onder andere VNO-NCW en ECP/Platform voor de InformatieSamenleving. 

Peter Zijlema

Peter Zijlema

Opvolger van Van Dorenmalen is de huidig commercieel directeur Peter Zijlema, die deze functie vanaf 1 februari 2014 vervulde. Daarnaast was hij lid van het IBM Benelux managementteam. Sinds zijn start bij IBM in 1997 bekleedde Zijlema diverse functies op het gebied van sales en professional services. Later had hij verschillende leidinggevende rollen in zowel Nederland als New York. Voordat Zijlema terugkwam naar Nederland was hij lead partner voor IBM Global Business Services in Centraal- en Oost-Europa voor de financiële sector. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5917052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Hello

Thats great news ! I have worked with Peter Zeilma and thats the perfect dynamic & commercial profile that IBM required in Bennelux. Peter was a great inspiration when he was at IBM NL couple of years back. He rightly moved away & his return is a welcome news to all current IBMers

Thanks & Regards,

Vinay Kulkani

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×