Managed hosting door True

Randstad biedt op Frans tech-uitzendbureau Ausy

 

Overname

Uitzendorganisatie Randstad heeft een bod van naar schatting ruim 280 miljoen euro uitgebracht op het aan de Euronext in Parijs genoteerde Ausy. Dit is een uitzendbureau, gespecialiseerd in adviseurs, ontwikkelaars en ingenieurs op technisch vlak. Het bod wordt al gesteund door de directie en bestuurders van het Franse bedrijf.

De omzet van Ausy ligt op 394 miljoen euro; het bedrijf telt zo’n 4.500 werknemers en is actief in tien landen, met name in Frankrijk, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Met de beoogde overname wil Randstad zijn positie als uitzendbureau van hoogwaardig technisch personeel, waaronder ict’ers, op het Europese vasteland versterken.

Bij Randstad werken wereldwijd 29.000 mensen; in 2015 lag de omzet op 19,2 miljard euro. Het uitzendconcern, dat ict als een kernmarkt ziet, staat genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Eerder deze maand maakte Randstad al bekend dat het de Japanse ict-dienstverlener Careo Group wil overnemen.

Twago

Verder investeert Randstad regelmatig in jonge bedrijven die bezig zijn met innovaties op de personeelsmarkt. Zo investeerde het uitzendbureau begin dit jaar in de Amerikaanse gamificationpionier Pymetrics. Ook kondigde Randstad recent aan het Duitse Twago in zijn geheel over te nemen. In juli 2014 nam het bedrijf al een belang in deze pan-Europese marktplaats voor freelance werk op het vlak van website- en app-ontwikkeling, online marketing en data entry-projecten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5784527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×