Managed hosting door True

SNS Bank en Bol.com favoriet onder ICT’ers

Microsoft en Google populaire ICT-bedrijven

 

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

Ict’ers die werken bij SNS Bank waarderen hun werkgever met gemiddeld een 9,11. Daarmee is deze bank de populairste ict-werkgever onder eindgebruikers in Nederland. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Enigma Research en Computable. Als ict’ers een overstap naar een andere eindgebruiker mogen maken, dan scoort Bol.com het beste. Overigens zien ict’ers hun droombaan eerder bij een ict-bedrijf vervuld worden. Microsoft en Google score dan het beste.

De banken doen het goed als ict-werkgever: naast SNS Bank staan ook ABN Amro en Rabobank in de top 4. Alleen de ANWB staat op plek drie tussen deze banken in. ABN Amro krijgt van zijn eigen ict’ers een 8,80 als gemiddeld rapportcijfer, gevolgd door ANWB met een 8,71 en Rabobank met een 8,11. Het onderzoek van Enigma Research en Computable vond plaats rond de zomermaanden van 2015. De hele lijst met toelichting is te lezen in het achtergrondartikel ‘Eindgebruiker scoort goed als ICT-werkgever’.

Aansluitend is Computable gaan onderzoeken waarheen ict’ers een overstap zouden willen maken, als zij nu de mogelijkheid hadden om dit te doen. Hieruit komt naar voren dat ict-bedrijven beduidend geliefder zijn als werkgever dan ict-eindgebruikers. De eerste dertien posities in deze top 25 worden ingenomen door ict-leveranciers en ict-dienstverleners. Bol.com is op plek 14 de meest geliefde ict-werkgever onder eindgebruikers. Microsoft is overall het meest geliefd, gevolgd door Google en ict-dienstverlener Incentro. Ook voor dit onderzoek zijn de deellijsten en onderbouwing terug te vinden in het achtergrondartikel ‘Eindgebruiker scoort goed als ICT-werkgever’.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5663751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×