Managed hosting door True

Den Bosch sluit ICT-convenant arbeidsmarkt

 

De ondertekenaars van het convenant namens de betrokken partijen.

De gemeente Den Bosch gaat met zes ict-bedrijven, die in de stad zijn gevestigd, samenwerken om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een werkplek te bieden. Daarvoor heeft Den Bosch een convenant gesloten met de Ricoh, SAP, Acer, Centric, Have a nice day en Interconnect. Per bedrijf wordt bekeken waar de mogelijkheden voor een werkplek kunnen liggen. Weener Xl, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Noord-Brabantse gemeente begeleidt dit proces.

Weener Xl helpt de bedrijven bij het zoeken naar een geschikte plek in de organisatie en stelt een functieprofiel op. Vervolgens gaat Weener XL, in samenwerking met uitkeringsinstantie UWV, op zoek naar een juiste kandidaat voor het bedrijf.

De ict-sector is een van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch. De gemeente ziet daardoor kansen liggen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hier toch aan een baan te kunnen helpen. Volgens de gemeente hebben alle betrokkenen voordeel bij de samenwerking. Zo zullen de kansen voor de kandidaten op de arbeidsmarkt toenemen, kunnen ondernemers invulling geven aan goed werkgeverschap en krijgt de gemeente een betere aansluiting bij een van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch, stelt zij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5250032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Centric
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×