Managed hosting door True

Cito investeert in Dutchwebshark

 

Instituut voor toetsontwikkeling Cito investeert en participeert in het Amsterdamse internetbedrijf Dutchwebshark. De investering betreft een minderheidsaandeel. Verdere details over de financiële transactie worden niet bekend gemaakt. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een sociale media-oplossing waarmee de individuele carrièrewensen en -eisen van talenten en professionals beter kunnen worden afgestemd op arbeidsmarktmogelijkheden. Ook HRorganizer.com is bij de samenwerking betrokken en levert een expertsysteem voor personeelszaken.

Cito is specialist op het gebied van het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Het instituut brengt in het kader van de investering naast geld expertise in op het gebied van het objectief en betrouwbaar maken van kandidaatgegevens, het analyseren en vergelijkbaar maken hiervan en het verrijken van deze data met toets- en meetgegevens. Volgens algemeen directeur Marten Roorda zorgt Cito's inbreng voor een objectief beeld van de mogelijkheden van een kandidaat. 'Hiermee wordt de kwaliteit van de ‘matching' vergroot, zodat betere beslissingen genomen kunnen worden.'

Dutchwebshark is gespecialiseerd in het bouwen en beheren van internetcommunities voor werving en verkoop. Samen met Cito wordt gewerkt aan een social media-oplossing gericht op het voortdurend verbinden van professionals met carrièrekansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als derde partij is HRorganizer.com, leverancier van een online expertsysteem voor werving en selectie, bij de samenwerking betrokken, een .

De investering komt aan de vooravond van de lancering van Dutchwebsharks nieuwe carrièreplatform, eind augustus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4553242). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×