Managed hosting door True

New Horizons kwam verplichtingen niet na

 

student vrouw leren laptop computer

De internationale ict-opleider New Horizons heeft het contract met franchisenemer NH Corporate Training beëindigd omdat die zijn contractuele verplichtingen niet nakwam. Dit vertelt Mike Smith, bij franchiseorganisatie New Horizons verantwoordelijk voor de vestigingen in Europa. Ondernemer De Clercq wil pas volgende week vertellen wat er mis ging.

De Amerikaanse franchiseorganisatie New Horzions heeft het contract met de onderneming per maandag 26 april 2010 beëindigd. Vanaf die datum mag het bedrijf, dat de New Horizons-vestigingen heeft in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zwolle en Groningen, niet langer gebruik maken van de merknaam, de lesmethode en -materialen van New Horizons. 'Dat zou een inbreuk op onze intellectuele eigendom zijn, waartegen onze juristen hard zullen optreden', verzekert Smith.

Wat er precies is misgegaan rondom het contract van NH Corporate Training met New Horizons wil eigenaar/directeur Camiel de Clercq nog niet vertellen. 'Het is nu meivakantie. Ik bel u hierover volgende week wel terug. Een prettige vakantie!', zegt De Clercq, gevraagd naar de toedracht van het verbreken van het contract. Wat het verbreken van de banden met New Horizons voor klanten en studenten van onderneming NH Corporate Training betekent, is op dit moment onduidelijk.

Smith vindt het niet kies om precies uit de doeken te doen op welke punten de franchisenemer wanprestatie leverde. 'Franchisenemers hebben contractuele verplichtingen op het terrein van de kwaliteit van de opleidingen, de relatie met andere franchisenemers in een land en natuurlijk de afdracht van gelden aan New Horizons. De gemaakte afspraken zijn niet nagekomen, waardoor wij ons genoodzaakt zagen het contract te beëindigen. Dat doen wij niet lichtvaardig.'

Faillissement

De franchise van NH Corporate Training is onlangs overgenomen door investeerder Erik Boersma, die in februari de New Horizons-vestigingen in Utrecht en Apeldoorn uit een faillissement kocht. Boersma zal in de vijf steden die NH Corporate Training tot voor kort bediende nieuwe vestigingen openen. Boersma is hiermee in één klap de belangrijkste partner van New Horizons in Nederland. Buiten zijn vestigingen zijn er alleen nog de twee vestigingen van het ondernemersduo Dick Bogers en Doran van der Ven in Eindhoven en Elsloo, nabij Maastricht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3344590). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.