Managed hosting door True

Meeste werkgelegenheid voor ICT-beheerder

De Nederlandse arbeidsmarkt biedt in totaal aan 160.000 ict'ers werk op mbo-niveau. Voor ict-beheerders is de werkgelegenheid het grootst. De ruim 53.000 arbeidsplaatsen in deze richting zijn goed voor 33 procent van het totaal aantal arbeidsplaatsen op mbo-niveau in de ict. Dit blijkt uit het Arbeidsmarktonderzoek 2010 van kenniscentrum Ecabo voor de richting ict.

Ook het aantal arbeidsplaatsen voor netwerkbeheerders is groot. In dit vakgebied is voor ruim 36.000 ict'ers werk. Dit is 22 procent van de totale werkgelegenheid voor ict'ers op mbo-niveau. Daarnaast zijn er veel banen waar afgestudeerde mbo'ers Medewerker beheer ICT of Applicatieontwikkelaar zitten. Deze functies zijn goed voor respectievelijk 19 en 15 procent van het totaal aantal arbeidsplaatsen.

Voor de afgestudeerden Medewerker ICT wordt dit al anders. In Nederland zijn er voor deze groep 16.000 arbeidsplaatsen, 10 procent van het totaal aantal ict-arbeidsplaatsen op mbo-niveau. Het kleinste werkgelegenheidsaandeel biedt echter de richting Particulier digitaal onderzoeker. Slechts een kleine 1 procent van de totale Ecabo-richting ICT, met in totaal 1300 banen in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik vind dit interessant om te lezen. Jammer dat ze niet aangeven hoeveel de ICT-sector op HBO- en WO niveau aanbiedt.

Ik had ook wel graag een specificatie gezien tussen applicatiebeheer, werkplekbeheer, serverbeheer, exchangebeheer.

@Maxim & @ Roger,
Ook deze cijfers heeft ECABO beschikbaar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.