Managed hosting door True

ICT-bedrijf organiseert gratis kennissessies

Het Rijswijkse ict-bedrijf Competa stelt een bedrijfsruimte beschikbaar voor ict'ers, gebruikersgroepen en andere ict-communities op het gebied van Unix of Linux. Zij kunnen de ruimte gebruiken voor sessies om kennis te delen. Voorwaarde is dat de sessies niet commercieel zijn. Het bedrijf organiseert zelf ook sessies. Ict'ers kunnen hier gratis aan deelnemen.

De sessies zijn bedoeld voor het personeel van Competa, maar ook voor andere geïnteresseerden. ‘We willen laten zien dat we om techniek geven', zegt Karina Sluis, verantwoordelijk voor de evenementen. ‘Vaak wordt gedacht dat een detacheerder geen passie heeft voor techniek en alleen maar mensen wegzet. We hopen zo te kunnen laten zien dat dit niet zo is.'

Het bedrijf hoopt minimaal een keer per maand een bijeenkomst te organiseren. Een expert in het onderwerp geeft de deelnemers uitleg. ‘Dat is bijvoorbeeld een medewerker van Competa, maar het kan ook een spreker van buiten zijn. Die sprekers vinden we in ons eigen netwerk', zegt Sluis. Ze zegt dat het bedrijf ook wel internationale experts wil invliegen. ‘Als het over een belangrijk, heet onderwerp gaat en er is een internationale goeroe, dan willen we daar wel geld in investeren', aldus Sluis.

Hapjes en drankjes

Er is een ruimte voor 45 personen beschikbaar, maar het bedrijf heeft ook ruimten voor zestig personen. De automatiseerder zorgt voor hapjes en drankjes. Het bedrijf denk ongeveer vijhonderd euro per bijeenkomst uit te geven, verwacht Sluis.

De eerstkomende sessie die op de agenda staat gaat over FreeBSD. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 april. Op 20 mei wordt er opnieuw een bijeenkomst georganiseerd, dan over het onderwerp IPQoS.

.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Whow, te mooi om waar te zijn, ben benieuwd wat de ctch is, mischien is die er niet.
In ieder geval in de gaten houden.
Experts vanuit het buitenland laten komen is mooi maar echt niet nodig. ook hier in Nederland zijn zat mensen die echt goed onderlegd zijn.

Leuk dat dit als nieuw en uniek wordt bestempeld. Bij AMIS houden we dergelijke sessies op het gebied van Oracle, die we KC's noemen, al jaren. Inhoudelijke onderwerpen worden voorbereid, externe sprekers worden uitgenodigd. En dit alles om uit te dragen dat bij ons kennisdeling hoog in het vaandel staat. Leuk om te geven, leuk om te ontvangen.

Leuk initiatief, maar bijzonder, dat niet. Je zou het zelfs slappe hap kunnen noemen, daar alleen de ruimte verzorgd wordt. Vrijwel elk zichzelf respecterend IT bedrijf organiseert jaarlijks enkele publiek toegankelijke kennissessies, met spreker en catering.

Info? Via o.a. user groups (bijv. NL-JUG voor Javanen), LinkedIn groepen, etc.

Hoezo catch? Ieder bedrijf wil toch aan z'n imago werken en contacten opdoen!

Ik vindt het een zeer goed initiatief! Zeker voor de kleinere groepen die hier vaak geen mogelijkheden of middelen voor hebben. @Eh? & @Andre, kritiek is altijd goed als het opbouwend en professioneel is. Zou een zelf respecterend eenmanszaak in de IT-branche dit ook doen? Zo vanzelf sprekend is het niet.

Waarom gelijk neerhalen en een ander er doorheen spammen? Nergens voor nodig. Geef de ander ook een kans daar niet een ieder weet dat AMIS iets vergelijkbaar organiseerd. Je loopt niemand mis. Het gaat hier dan voornamelijk om Unix/Linux en niet specifiek om Oracle zoals in dit artikel staat.

Het hoeft dan voor de een niet bijzonder te zijn maar anderen die deze mogelijkheden niet hebben worden wel erg blij als zij hier gebruik van kunnen maken. Wees gerust, het is een prima bijdrage aan de IT-branche! Hoe meer bedrijven dit doen des te beter. Nu lees ik dat dit bedrijf er nu mee van start gaat!

Mooi dat gebruikersgroepen en ict-communities van de ruimte gebruik kunnen maken, met alleen de intentie dat het een niet commerciele sessie is.
Het komt volgens mij niet zo vaak voor dat er ruimte beschikbaar wordt gesteld voor deze doeleinden.

Juist Competa ik ben trots op jullie initatief!
Zo kan het en hoort het imo ook.

Rule #1 en #2 van de Hacker Ethic:
1. Access to computers—and anything which might teach you something about the way the world works—should be unlimited and total. Always yield to the Hands-On Imperative!
2. All information should be free.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker_ethic

Wees er trots op dat mensen willen leren en geef ze alle middelen en ruimte om dit te kunnen.

"Individuele Zelfontplooing zou een Grondrecht moeten worden!"

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.