Managed hosting door True

Boersma koopt failliet New Horizons Utrecht

 

Training

Ondernemer Erik Boersma uit Elburg is de nieuwe eigenaar van de failliete ict-opleider New Horizons Learning in Utrecht. Het bedrijf werkt onder de nieuwe naam New Horizons Computer Learning Center. Boersma betaalde de curator 42.140 euro voor het overnemen van inventaris, voorraden en goodwill uit de boedel van de ict-opleider.

New Horizons Learning in Utrecht werd op 16 februari 2010 door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. De rechtbank stelde de Utrechtse advocaat Rogier Karskens aan als curator. Deze bereikte met Boersma overeenstemming over de doorstart van de onderneming. Dat schrijft Karskens in zijn eerste openbare verslag naar aanleiding van het faillissement. Boersma bevestigt de doorstart van de New Horizons-vestiging. 'Het bedrijf is volop in actie', zegt hij. 

Naast de bedrijfsmiddelen die Boersma van curator Karskens kocht, betaalde hij een kleine 21.000 euro voor debiteuren, die New Horizons Learning had verpand aan de Rabobank. De debiteuren stonden voor 230.000 euro in de boeken. Het gaat hierbij om afnemers die deels wel en deels nog geen opleidingen geleverd hebben gekregen. 

New Horizons is een zogeheten franchise-organisatie. De Amerikaanse moederorganisatie, gespecialiseerd in cursussen rondom vooral Microsoft-producten, is in zestig landen met ruim driehonderd opleidingscentra actief. De trainingsaanpak van de onderneming kenmerkt zich door een combinatie van zelfstudie en inloopklassen. 

Acht vestigingen

In Nederland kent New Horizons in totaal acht vestigingen. Naast de vestiging van Boersma zijn dat vijf vestigingen van ondernemer Camiel de Clerq en twee vestigingen van het ondernemersduo Dick Bogers en Doran van der Ven. Boersma had bij de doorstart nauw contact met de overige franchisenemers, die bijvoorbeeld op het terrein van marketing samenwerken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3302415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Wat ik niet helemaal begrijp is dat iemand dit bedrijf dus koopt voor een kleine 43.000 euro? Maar er werken toch pakweg 15 mensen? Hoe staan de andere vestigingen er trouwens voor, weet iemand dat?

Bob, dit geeft m.i. aleen maar aan hoe slecht de zaken ervoor staan.. Als ik een auto te koop is waarvan ik denk dat die rond de 10.000 waard is maar je kunt em bij nader inzien toch kopen voor 3.000??? Dat klopt toch niet??!

Naar mijn idee zit er geen structuur in dat bedrijf.. iedereen doet daar maar wat, cursussen gaan gewoon niet door terwijl de klanten al bij de balie staan enz!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×