Managed hosting door True

Avans richt studierichting Embedded Systems in

De Avans Hogeschool in Den Bosch richt de opleidingen Technische Informatica en Elektrotechniek anders in. Delen van de onderwijsprogramma's worden gezamenlijk aangeboden. Het gaat om vakken of projecten die horen bij de studierichting Embedded Systems. De samenwerking start het komende schooljaar dat begint in september 2010.

Een woordvoerder van de Hogeschool benadrukt dat de opleidingen zelfstandig blijven bestaan, maar dat studenten een deel van de vakken gezamenlijk gaan volgen. ‘Dat gebeurt omdat beide opleidingen voor wat betreft het beroepsbeeld steeds verder naar elkaar zijn toegegroeid. Toch blijft het zo dat een elektrotechnicus meer hardware-geörienteerd is en een technische informaticus meer gericht is op software', aldus de woordvoerder.

‘Vroeger kon hardware los van software bestaan en omgekeerd. Tegenwoordig zie je dat beide werelden meer in elkaar overvloeien. Een duidelijk grens is niet meer aan te geven', zegt de woordvoerder. Zij vindt de samenwerking een logisch gevolg. De vakken die gezamenlijk worden aangeboden horen bij de studierichting Embedded Systems.

Nieuwe aanmeldingen

De Hogeschool verwacht het komende schooljaar vijftig nieuwe aanmeldingen voor de twee opleidingen. Leerlingen die de opleiding Elektrotechniek of de opleiding Technische Informatica volgen blijven het bestaande programma volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.