Managed hosting door True

HAN, TMA en Kivi Niria bundelen krachten

 

maste

Telecomprofessionals en studenten moeten beter ondersteund worden in hun leer- en werkomgeving. Daartoe werken Telecom Management Association (TMA), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi Niria) samen. De drie partijen gaan een aantal activiteiten organiseren om hun leden en studenten te ondersteunen, zoals het bieden van stage- en afstudeerplaatsen.

Een andere activiteit is dat de partijen handen en voeten willen geven aan het begrip 'community networking'. ‘De echte innovaties worden niet meer in researchlaboratoria bedacht, maar tijdens min of meer toevallige ontmoetingen op het internet, bijvoorbeeld tijdens bloggen, twitteren of chatsessies', zegt voorzitter Willem de Jager van TMA. Dat gebeurt ook binnen bedrijven. ‘De meer formele vormen van web collaboration zijn daar een goede voedingsbodem voor', zegt De Jager.

De HAN hoopt dat de studenten door de samenwerking meer praktijkervaring opdoen op het telecomvakgebied. ‘Voor onze studenten geldt dat kennis verkrijgen samen moet gaan met het opdoen van relevante vaardigheden binnen het vakgebied, bijvoorbeeld tijdnes stages', zegt directeur Beatrijs Linford van het instituut Engineering van de hogeschool. ‘TMA en Kivi Niria hebben een structuur waarbij hun leden kennis opdoen en uitwisselen en vaardigheden op elkaar trachten over te brengen.'

Ledenbestand verjongen

De drie partijen hopen dat ze door deze samenwerking het ledenbestand van Kivi Niria en TMA kunnen verjongen. Ook willen ze het bestaande aanbod van post-hbo en post-academisch onderwijs beter onder de aandacht brengen van de leden van de ingenieursvereniging, de association en alumni van de hogeschool.

Activiteiten die de drie partijen samen organiseren in 2010 zijn de uitreiking van de Altran-Kivi Niria beste Telecommunicatie Promovendus en de verkiezing van de Calvi-TMA Award. De winnaars van deze prijzen worden bekend gemaakt tijdens het Telecom Business Diner op 10 juni 2010.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3267005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij HAN
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×