Managed hosting door True

Opleider New Horizons in Utrecht failliet

 

De Utrechtse ict-opleider New Horizons Learning is op 16 februari 2010 door de rechtbank failliet verklaard. Advocaat Rogier Karskens van het Utrechtse advocatenkantoor Bruggink & Van der Velden is benoemd tot curator. De opleider, actief in het gebied van Utrecht tot aan de Duitse grens, heeft zestien mensen op de loonlijst.

New Horizons Learning is een van de bedrijven die onder de naam New Horizons in Nederland ict-opleidingen geeft. Curator Karskens benadrukt dat de andere bedrijven niet bij dit faillissement zijn betrokken. 'Het gaat om slechts één ondernemer uit de franchise-organisatie New Horizons', zegt hij. Onder de naam New Horizons zijn in 60 landen ruim 300 verschillende opleidingscentra actief. De franchise-organisatie New Horizons is beursgenoteerd en gevestigd in Conshohocken in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Bij de New Horizons-vestiging in Eindhoven is het personeel van het faillissement van het zusterbedrijf in Utrecht geschrokken, vertelt account executive Derk Keuter. Een oorzaak kent hij niet. 'Wij kunnen niet bij een andere franchisenemer in de portemonnee kijken'. Wel heeft hij begrepen dat er een doorstart komt en alle cursussen doorgaan. Curator Karskens kan daarover geen uitsluitsel geven. 'Het onderzoek is nog in volle gang.'

New Horizons heeft vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Cuijk, Den Haag, Eindhoven, Elsloo (Limburg), Groningen, Rotterdam en Zwolle.

Enig aandeelhouder

New Horizons Learning in Utrecht is sinds begin 2003 actief. Enig aandeelhouder is algemeen directeur Ton-Peter Spaapen. Voor hij deze franchise startte, werkte hij drie jaar als directeur van New Horizons in Amsterdam. Eerder deed hij ervaring op als manager bij verschillende medische bedrijven. Spaapen was niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3257925). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Heb even op hun website gekeken... zag er gelikt uit.. moet een hoop geld gekost hebben... was t niet beter dat geld in het bedrijf te stoppen??

Ik ben er eens ooit begonnen aan een opleiding, maar nooit afgemaakt. Ik vond het ene tent van niets, weggegooid geld. Maar dat is persoonlijk, want de methode van opleiden ligt me helemaal niet, en voegt niets toe aan een zelfstudietraject.
Klassikaal leer je toch nog altijd meer van, is mijn mening

Te kort aan ICT-ers terwijl bijna alle opleidingscentra hun personeelsbestanden aan het afbouwen zijn. Wie zou er gelijk hebben, de arbeidsmarkt of ICT~Office waar men denkt dat er een tekort(!) is aan ICT-ers.

Ik heb met veel plezier mijn opleidingen in apeldoorn gevolgd. De sfeer was goed en door hun aanmoedigingen, heb ik mijn MCSE certificaat gehaald. Ik ben nu bezig met 2008 server enterprise.
Het zou jammer zijn als we in Apeldoorn deze opleider zouden moeten missen.

Ik heb begrepen dat NH een doorstart gaat maken en dat we deze opleider dus niet in apeldoorn hoeven te missen.
Wel jammer dat ze 1 van hun beste werknemers in Apeldoorn hebben laten gaan!!!!!!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×