Managed hosting door True

Talentwerving levert CA acht kandidaten op

Softwareleverancier CA nam het afgelopen kwartaal vijf Nederlanders en drie Belgen aan in het kader van een Europees talentwervingsprogramma. In december 2009 maakte de softwaremaker bekend talent te zoeken. Toen wilde het bedrijf nog niet zeggen hoe het programma eruit zou zien.

Benelux-directeur Wytze Rijkmans van CA vertelde dat hij sinds zijn benoeming in september 2009 bezig is geweest met de herstructurering van de organisatie. De structuur die in de Benelux is aangebracht, wordt nu uitgerold in andere Europese landen. Daarvoor zoekt de softwareleverancier nieuwe mensen. ‘Veel CA-medewerkers werken al jaren voor het bedrijf. Nieuw bloed is goed voor het evenwicht. De nieuwe mensen hebben geen schroom of vooroordelen', zegt Rijkmans.

Rijkmans nam in België en Nederland acht mensen aan in het kader van het CA-talentwervingsprogramma. Het gaat hierbij om mannen en vrouwen onder de dertig, maar wel met enige werkervaring. Zij starten in allerlei functies, bijvoorbeeld consultant of verkoper.

De talenten worden gekoppeld aan een medewerker bij CA. Deze medewerker hoeft niet dezelfde functie te hebben als het talent. ‘Liever niet, daar leert zowel het talent als de medewerker erg veel van.' Deze medewerker coacht het talent en geeft antwoord op vragen.

Nieuw talent

De nieuwe directeur zegt nog steeds te zoeken naar nieuw talent. Hij verwacht elk kwartaal vijf tot tien nieuwe werknemers aan te nemen. Het gaat daarbij om jong talent, maar ook ervaren medewerkers.

Rijkmans nam in Nederland in totaal twintig nieuwe medewerkers aan. Deze medewerkers vervingen onder andere werknemers die niet goed pasten bij de nieuwe structuur van CA. De nieuwe directeur zocht specifiek naar mensen die de vertaling van ict naar de business kunnen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.