Managed hosting door True

Microsoft geeft gezakte kandidaat tweede kans

Softwareleverancier Microsoft geeft examenkandidaten die zakken voor hun Microsoft-examen de kans om de test gratis nog een keer over te doen. De leverancier wil zo kandidaten een zetje geven om hun certificering te halen. De actie Second Shot is drie weken geleden gestart en loopt tot 30 juni 2010.

Microsoft telde de afgelopen vijftien jaar 15.000 mensen die examen deden voor een Microsoft-certificering, de test niet haalden en het niet opnieuw probeerden. De softwareleverancier wil deze groep en andere cursisten die zakken voor het examen stimuleren om een examen nog een keer over te doen. Het gaat om de examens voor Microsoft Certified IT Professional-, Developer- of Microsoft Dynamics of licentie-examens.

De softwareleverancier zette in 2008 een soortgelijke campagne op. Rob Tummers, verantwoordelijk voor de Microsoft Certificeringen in Nederland, verwacht een stijging in het aantal mensen dat een certificering van de softwaremaker probeert te halen. ‘In 2008 zagen we ook een enorme stijging in het aantal mensen dat een examen aflegde.'

Kandidaten die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich registreren op de website van exameninstituut Prometric en daar het examen inboeken. De kandidaat kan zich ook direct aanmelden bij een van de veertig Nederlandse opleiders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat bewijst maar weer dat Microsoft de allerbeste is

Of ze verdienen zoveel aan hun software monopolie dat het geven van een "gratis" herexamen een druppel op de gloeiende plaat is. Daarnaast is het certificeringspad op zich al een goudmijn, louter bedoeld om nog meer te kunnen verdienen aan een klant van een reeds verkocht software product. Want echt klantvriendelijk zou het pas zijn dat wanneer je van Microsoft een software product aanschaft, dat hierbij al een gratis examenvoucher zou zijn bijgesloten!

Het zou ook mogelijk zijn om certificering als verkooptool te gebruiken. Alleen gecertificeerde dealer mogen bepaalde producten verkopen.

Trainingen gratis en online. Examens laten betalen. Zo kunnen mensen zich in hun eigen tempo voorbereiden en is het examen het bewijs van de kwaliteiten. Of je laat een systeem opzetten en dit door MS mensen via een testtool nazien. Is het goed dan ben je geslaagd en is het prut, dan verdien je geen certificaat.

@Peter: Heel goed idee. Microsoft geeft inderdaad al gratis opleidingsvouchers weg bij software als onderdeel van de zgn. SA (Software Assurance) benefits. Dit zijn vouchers waarmee je gratis dagen training kunt nemen voor certificeringen.

@Klaas: Fijn dat je zo meedenkt. Microsoft doet er inderdaad alles aan om ervoor te zorgen dat een examen ergens voor staat en dat een certificaat geen prut is, maar echt iets bewijst. De gratis 2e kans op een examen geeft natuurlijk eigenlijk ook aan dat het niet zo easy is, anders zou iedereen wel de 1e keer slagen.

Hmm, toch maar eens opschieten dan met de TS en daarna de MCTS examens.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.