Managed hosting door True

NGN-directeur Ernst Fuld gaat met 'pensioen'

Dit artikel delen:

Directeur Ernst Fuld van de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) gaat per 1 februari 2010 met pensioen. Fuld is sinds april 2008 directeur van de gebruikersvereniging. Het is nog niet bekend wie Fuld gaat opvolgen als verenigingsdirecteur.

Ernst Fuld (1951) was in 1988 één van de vier mede-oprichters van de Novell Gebruikers Vereniging, dat later de Netwerk Gebruikersvereniging en NGN ging heten. Hij bleef tot 1999 bestuursvoorzitter. In 1991 stond Fuld aan de wieg van de eerste editie van netwerkbeurs LANWorld. In 1995 verkocht hij LANWorld aan de RAI. Hij bleef echter tot 1999 directeur van het evenement, dat inmiddels was omgedoopt tot The Internetworking Event (TINE).

In het voorjaar van 2007 deed het succes van internet TINE de das om, wegens een gebrek aan bedrijven die in ‘first life' wilden exposeren. In april 2008 keerde Fuld als verenigingsdirecteur terug bij de NGN. De aanstelling was een onderdeel van een professionaliseringsslag bij de NGN. De vereniging moest daartoe zijn statustuten wijzigen.

Tijd om afscheid te nemen

Fuld vindt het na zestien jaar tijd om afscheid te nemen van de beroepsvereniging. ‘Ik ben trots dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling om de NGN om te vormen tot een professionele organisatie. In mijn opinie staat de vereniging aan de vooravond van een verdere vernieuwingsslag, maar dat is iets wat vers bloed verlangt.'

Tijdens een interview met Computable na zijn aanstelling in augustus 2008 zei de directeur dat ict'ers moeten investeren in scholing. ‘Het is een kwestie van change or die voor de Nederlandse ict'er. Hij moet met zijn hakken uit het zand.'

Reactie van Ernst Fuld

Het woord 'pensioen' stond niet in het persbericht. En het is ook niet van mij afkomstig. Voor zover de associatie 'pensioen' met 'achter de geraniums' en 'luieren' wordt gelegd, kan ik u verzekeren dat daar geen sprake van zal zijn. Ik heb slechts mijn ontslag genomen bij de NGN. Alle verdere conclusies als zou ik levend begraven zijn en verloren voor de IT-sector zijn niet juist... Als een klus geklaard is, is het tijd om iets anders te gaan doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat kan toch niet Ernst hoort bij de NGN, ook al was hij een paar jaar er niet, maar daarna kan het NGN toch niet zonder hem.

@Ernst:
Oprecht bedankt voor alle postieve bijdragen die je persoonlijk, de Novell Gebruikersgroep (waar ik het eerst heb heb leren kennen) en nu de NGN hebt betekent voor alle serieuse Nederlandse beroepsict-ers!

Met jou vertrek uit de ict-business verliest de Hollandse ict sector (weer) een ict-er in hart en nieren. Iemand met een duidelijk karakter en een mening. Iemand die ergens voor staat!

Beste Ernst;
Ik wens je nog een heel lang, gelukkig en gezond leven toe.

Het woord "pensioen" stond niet in het persbericht. Zie: http://www.mcsonline.nl/persberichten/100015a.htm En het is ook niet van mij afkomstig. Voor zover de associatie "pensioen" met "achter de geraniums" en "luieren" wordt gelegd kan ik u verzekeren dat daar geen sprake van zal zijn. Ik heb slechts mijn ontslag genomen bij de NGN. Alle verdere conclusies als zou ik levend begraven zijn en verloren voor de IT sector zijn niet juist... Als een klus geklaard is is het tijd om iets anders te gaan doen.

...Het leek me al niks voor Ernst Fuld die nog zo bruisend bezig leek. Sukses met alles dat je nu aan gaat pakken!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.