Managed hosting door True

Aantal afstudeerders Informatica verdubbeld

 

Het aantal afstudeerders aan hbo-opleidingen Informatica is in de afgelopen twaalf jaar verdubbeld tot bijna 3500. In schooljaar 1995/96 studeerden slechts 1750 studenten af. Dit blijkt uit het Jaarboek onderwijs in cijfers 2009 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In schooljaar 2007/08 stonden bijna 40.000 hbo'ers ingeschreven bij een Informatica-opleiding. Van diegenen die in 2003 aan de studie begon, was 52 procent na vijf jaar afgestudeerd.

Hoewel het aantal mannen, met 32.000 tegenover 8000 vrouwen, nog steeds veel hoger ligt, doen beide groepen even lang over het afronden van de hbo-opleiding Informatica. Aan de universiteit ligt dit echter anders. Ook bij de technische studies aan de universiteit is het aandeel vrouwen nog steeds veel kleiner dan het aandeel mannen. Maar vrouwen die Wiskunde of Informatica studeren, hebben eerder hun diploma op zak dan hun mannelijke collega's.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3196197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Beste Kim de Vries,
Naar aanleiding van een afstudeeronderzoek op het gebied van HBO IT studenten, ben ik op deze site terecht gekomen. Ik vraag mij af wat de bron is van bovenstaande aantallen/gegevens, zodat ik die bron wellicht kan raadplegen.

Mvg,
Marleen Kistemaker

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×