Managed hosting door True

Banometer: aantal ICT-vacatures keldert

 

Na een hoopgevende week is de werkzoekende ict'er nu weer terug bij af. Zeven dagen geleden steeg het aantal ict-vacatures plotseling naar 76, maar dat aantal is nu gehalveerd: de teller blijft steken op 38. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Nielsen Media Research. De cijfers laten het aantal ict-vacatures in de landelijke kranten en bladen zien.

Met 38 onvervulde posities is het aantal personeelsadvertenties niet alleen lager dan een week eerder, maar heeft het ook het dieptepunt van de laatste maanden bereikt. De laatste keer dat er nog minder vacatures in de bladen stonden, was in augustus toen er in één week 25 advertenties geplaatst werden.

Ondanks de daling zijn de ict-wervingsmedewerker en de applicatieprogrammeur/-analist met elk negen vacatures nog altijd het populairst. Naar alle andere functies is nog minder vraag, concludeerden de onderzoekers van Nielsen Media Research na het doornemen van de kranten.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3186616). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×