Managed hosting door True

Dienstverlener Sogyo gaat opleider adviseren

 

Ict-dienstverlener Sogyo gaat samenwerken met de ict-opleidingen van Hogeschool Utrecht (HU). Het bedrijf gaat bijvoorbeeld stageplaatsen beschikbaar stellen en de opleider adviseren over de invulling van het lespakket. De twee partijen hopen zo meer studenten in contact te brengen met hun toekomstige werkveld.

HU verzorgt de ict-studies Informatica, Bedrijfskundige Informatica, Systeembeheer en Technische Informatica. De opleiders en het bedrijf hebben hun afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. In ruil voor de inbreng van Sogyo gaan studenten van de hogeschool zich voor de dienstverlener bezighouden met bijvoorbeeld pilots en ontwikkeltrajecten.

Volgens Sogyo's algemeen directeur Jeroen Teunisse is het belangrijk dat opleiding, beroep en praktijk op elkaar aansluiten. Ict-opleiders zouden graag ondersteuning vanuit het bedrijfsleven krijgen en de ict-dienstverlener krijgt de kans studenten te laten kennismaken met een potentiële werkgever.

Het bedrijf ging vorige maand ook een samenwerking aan met de faculteiten Informatica en Bio-Informatica van Hogeschool Leiden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3184477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×