Managed hosting door True

HP richt pijlen op vrouwelijke sollicitant

Wervingsbeleid moet diversiteit binnen bedrijf vergroten

Technologiebedrijf HP komt met een plan dat het aantal vrouwen binnen het bedrijf moet vergroten. De werkgever doet dat onder andere door bij het werven van nieuwe medewerkers aan te geven dat de voorkeur bij vrouwelijke kandidaten ligt. Vooral in de top van het bedrijf zijn zij niet goed vertegenwoordigd, aldus landendirecteur Rob Idink van HP Personal Systems Group.

Ook binnen de rest van HP zijn extra vrouwen welkom. De visie van het bedrijf is onderdeel van het diversiteitsbeleid van de werkgever, dat ook voor variëteit in religie en cultuur moet zorgen.

De komende tijd richt de werkgever zich echter voornamelijk op verhogen van het percentage vrouwen dat bij HP werkt. Dat ligt nu nog op ongeveer 17 procent, maar moet worden opgeschroefd tot 25 procent. 'Er zijn zo veel getalenteerde jonge vrouwen, maar zij weten niet dat ze hier heel goed terechtkunnen', aldus Idink die verantwoordelijk is voor het diversiteitsbeleid.

Met het nieuwe beleid hoopt Idink ervoor te zorgen dat diversiteit 'meer wordt dan alleen een administratief onderdeel van de personeelsafdeling'. Onder andere wervingsacties op universiteiten en afstudeerprogramma's voor vrouwelijke werknemers moeten daarvoor zorgen. Ook schakelt HP de werving- en selectiebureaus in voor het nieuwe beleid. Idink: 'We laten duidelijk weten dat we op zoek zijn naar vrouwelijke sollicitanten en zorgen voor een functieomschrijving die de vrouwelijke werknemer aanspreekt.' De country director doelt daarmee bijvoorbeeld op het flexibel indelen van werktijden.

Ondanks het nieuwe beleid wil HP de mannelijke werknemer niet buitensluiten, aldus Idink. 'Dan zou je aan het discrimineren zijn en dat is niet de bedoeling. We willen gewoon zorgen voor een goede mix van verschillende soorten mensen binnen het bedrijf.'

Kennis en vaardigheden

Onlangs sloot HP zich aan bij een project van de Europese Commissie dat vrouwen moet aansporen tot het najagen van een ict-carrière. Deze 'code for best practices for women in IT' moet ict-bedrijven handvatten bieden om vrouwelijke ict'ers aan te trekken en te behouden.

Volgens eurocommissaris Viviane Reding is in Europa 45 procent van alle promoverende ict-studenten een vrouw. Daarvan zou slechts een kwart in de ict aan het werk gaan. Ook het percentage vrouwen dat een bestuursfunctie bekleedt, is met 7 procent veel te laag, aldus de eurocommissaris. Reding: 'Er moet nog meer gedaan worden om dit percentage voor 2015 te kunnen verdubbelen. Ook moeten we er in de ict nog meer voor zorgen dat de kennis en vaardigheden van deze vrouwen optimaal benut wordt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was dit niet het HP van topvrouw Fiorina dat wat minder glorieus afdroop? En het HP dat de afgelopen tien jaar het personeelsbestand flink marginaliseerde? Populistische onzin. Gewoon kijken naar competenties, niet naar geslacht!

@John
Zo kom je wel gratis positief in het nieuws.

@mrC: Hahahaha, jij bent wel heel dubbelzinnig, LOL!
Zo komen ze allebij gratis en 1 positief in het nieuws, de ander hierboven wat minder posi!

En dan ben je vrouw, vervolgens solliciteer je en dan is er toch nog iets mis met je. Je bent te oud. We moeten doorwerken tot 67 dus ik kan nog 17 jaar mee, maar da's niet goed voor ze. Ik zie mezelf als 20 met 30 jaar ervaring.

De laatst reorganisatie is nog niet eens afgerond. Er moeten nog steeds mensen uit. En dan kun je toch niet voorstellen dat ze nu al weer nieuwe mensen (vrouwen) willen aan nemen.

Gaan ze mensen nu aannemen op basis van geslacht of kennis en competentie?
Is weer eens een andere vorm van discriminatie.
Kortom HP wil gewoon weer op een of andere manier in het nieuws komen bang om 'vergeten' te worden?

@Irene, leeftijdsdiscriminatie daar heb je niet alleen als vrouw last van(dan lijkt geslacht discriminatie er opeens niet meer te zijn)ik ben man en moet er ook nog 17;-)
Ik hoop niet dat je tijdens een sollicitatie verteld dat je je nog 20 voelt, als ik dat tegen mijn vrouw zeg dan wordt ik meteen beschuldigd van Penopauze;-)

Anders zou ik zeggen, trek een strak pakkie aan en gooi je haar los en ga solliciteren bij HP wie weet! ;-) ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.