Managed hosting door True

'Bèta-opleider moet investeren in kwaliteit'

 

Studenten

Er moet de komende jaren geïnvesteerd worden in de doorstroom van technisch studenten in het beroepsonderwijs. Dat is een van de punten uit het investeringsplan 2011-2016 dat lid van het Innovatieplatform Hans de Boer dinsdag 20 oktober presenteert. Een naar hem vernoemde commissie stelde het plan op in opdracht van de HBO-raad en het Platform Bèta Techniek.

De leden van het Innovatieplatform, waaronder naast de Boer ook minister-president Balkenende en onderwijsminister Ronald Plasterk, willen dat Nederland een land wordt 'waar volop ruimte is voor excellentie, ambitie en ondernemerschap van mensen en organisaties.'

Volgens het Platform Bèta Techniek is de afgelopen jaren een goed begin gemaakt met het investeren in technische studies, maar mag de aandacht nu niet verslappen. Vooral de aanstaande vergrijzing moet een aandachtspunt zijn, aldus de schrijvers van het rapport. Zo zou de kwaliteit van opleidingen meer investeringen nodig hebben. Ook wil het platform dat onderwijsinstellingen bedenken hoe zij beter kunnen samenwerken met het bedrijfsleven.

Onder andere Shells voormalig ceo Jeroen van der Veer en voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra zijn bij de presentatie van de plannen aanwezig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3108347). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×